3 gode tips til, når dit barn tigger om at få et kæledyr

puppy

De fleste børn er helt vilde med dyr, og derfor vil du før eller senere nok også ende med at opleve, at dit barn spørger – eller ligefrem tigger – om at få et kæledyr. I denne proces kan du være sikker på, at du vil blive lovet, at de nok skal passe kæledyret med alt, hvad det indebærer. Desværre ved man godt selv, hvordan det var at være barn og at have et kæledyr, og derfor lyder det store spørgsmål nu på, hvordan man som forælder sørger for, at det ikke er én selv, der kommer til at stå med hele ansvaret for det nye kæledyr. Læs med her og find tre gode tips til, hvad du kan gøre.

Gør det klart, hvad det indebærer

Der følger utrolig mange pligter med, når det kommer til et kæledyr, og det er uanset, om der er tale om en hamster eller en hund. Mange børn er ikke klar over dette, og det er derfor nemt for dem at ønske sig et kæledyr, når de ikke ved, hvad det indebærer. Inden du går ud og investerer i et kæledyr til dit barn, er det derfor din opgave at forklare dit barn, hvor meget det egentligt kræver at være kæledyrsejer. Nogle børn vil ændre mening, når de får forklaret, hvor meget arbejde der ligger i det, mens andre vil være vedholdende.

Det er vigtigt, at du hverken overdriver eller skræmmer i dine forklaringer. I stedet skal du være ærlig omkring, hvad dit barn kan forvente. Selvom du med stor sandsynlighed vil komme til at give en hjælpende hånd i ny og næ, er det vigtigt, at dit barn forstår, at det først og fremmest er hans eller hendes kæledyr.

Lav aftaler om pligter

Ender du med at beslutte, at det er okay, at dit barn må få et kæledyr, er det vigtigt, at I sørger for at sætte nogle rammer for fremtiden i fællesskab i forhold til, hvem der gør hvad. Børn synes som regel, at kæledyr er spændende og søde i starten, men nogle gange vil interessen forsvinde. Derfor er det afgørende, at du sørger for at lave nogle aftaler med dit barn, når det kommer til pligter.

Gør klart, at det eksempelvis er dit barn, der skal sørge for, at dyret har mad og vand samt får den motion og opmærksomhed, som den har brug for. Når I har lavet sådanne aftaler, er det bare vigtigt, at du sørger for at hænge dit barn op på det. Selvfølgelig kan det smutte i ny og næ, men det må ikke ende med, at det er dig, der står for det hele.

Start i de små og start ikke for tidligt

Det er ikke ligegyldigt, hvilken alder dit barn har, når det kommer til beslutningen om, hvorvidt der skal et kæledyr ind i familien eller ej. Et barn på 13 er som regel mere moden og ansvarsfuld end et barn på 6 år. Dog skal det hele ikke komme an på alder, da nogle børn vil være bedre til at kunne tage ansvar end andre. Det bedste råd lyder, at hvis du er usikker på, hvorvidt dit barn kan leve op til de forpligtelser, der følger med et kæledyr, eller ej, bør du sige nej, selvom det kommer til at skuffe dit barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.