3 måder for jer at koble af fra forældrelivet

Der er ingen tvivl om, det er hårdt og tidskrævende at være forælder. Langt størstedelen af døgnets timer går på at passe børnene – og bruger man ikke tiden på at passe dem, bruger man i stedet tiden på at bekymre sig om dem. Selvom det er hårdt arbejde, er det alt arbejdet værd. Der er nemlig ikke noget som at skabe et andet menneske og sørge for, at han eller hun har det godt.

Dog er det vigtigt fortsat at pleje sig selv som individ samt pleje hinanden som par, når man får et barn. Hverdagen kan hurtigt blive fyldt op af våde bleer, gylp og babysnak, hvilket selvfølgelig også skal være hovedprioriteten. Men indimellem må man gerne ”tage fri” fra forældrelivet, hvor børnene bliver passet, og man kan dyrke egne hobbyer, glæder eller aktiviteter.

Læs med her på siden og bliv inspireret til, hvad I kan foretage jer, når I holder en pause fra forældrelivet.

Kom ud i naturen og kobl fra

Uanset om I får børnene passet i én dag eller længere tid, er det ideelt at tage ud i naturen. I naturen får man nemlig koblet fuldstændig fra, da man kommer væk fra hjemmet og de typiske gøremål. Der er mange muligheder i naturen, og I kan både vælge at campere i telt, campingvogn eller shelter. I kan også sejle i kano eller oppustelig kajak. Dette er en sjov og anderledes måde at være sammen på, hvor I skal arbejde sammen på en ny måde.

Oppustelige havkajakker gør det nemt at transportere kajakkerne. De kan nemlig blot være i en stor taske, hvorefter de oppustes. Har I ikke en oppustelig havkajak, kan I selvfølgelig leje en kajak eller kano et sted.

På en sådan naturoplevelse kan I aftale, at I ikke må anvende mobiltelefonerne til andet end børnesammenhænge. Det er altså kun, hvis bedsteforældrene eller barnepigen ringer eller skriver omkring børnene, at telefonen må tages i brug. Ellers skal den forblive i lommen. På denne måde kommer I virkelig hinanden nær uden diverse forstyrrelser.

Afslapning for fulde drøn i en spa

Et romantisk sted, hvor gnisterne kan genopstå imellem jer, er på et spaophold. Her står der kun afslapning på kalenderen med pool, dampbad, sauna, massage, pedicure og meget andet. Selvom det kan lyde som et ophold, der mest glæder kvinden i forholdet, skal man ikke undervurdere en god omgang massage. Her løsnes de stive muskler, og der sættes gang i blodcirkulationen – og dette er også en nydelse for mænd.

Det er ikke kun spafaciliteterne, der gør et spaophold unikt. Overnatning på et lækkert værelse med skønne menuer i en restaurant gør, at man kommer væk fra hverdagens rammer og kun har fokus på hinanden. Sørg for at være opmærksomme på hinanden under opholdet, således I bliver bragt tæt sammen igen. Dette kan uden tvivl være med til at styrke jeres egenskaber som forældre igen, da I vil føle jer som et team.

Find en hobby – enten hver for sig eller sammen

En tredje måde at koble af fra forældrelivet på er ved at finde sig en hobby. Her giver man sig selv tid til at fokusere på sine interesser, hvilket er yderst givende. I kan med fordel finde en hobby sammen, hvis I kan få det til at gå op med arbejds- og familielivet. Ellers kan I skiftes til at give hinanden tid og plads til at dyrke hver jeres hobby, hvor den anden sørger for at passe børnene.

Der findes et væld af hobbyer. Det kan være havearbejde, dyr, sport, kreativt arbejde osv. Find en hobby, der passer til dig, og du vil føle dig afkoblet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.