Babyalarm bedst i test

Baby

Venter I en lille ny? Der er mange overvejelser og nye erhvervelser, når der kommer en lille ny til verden. I vil naturligvis det bedste for jeres nyfødte baby, og det er vigtigt, at den lille er i trygge omgivelser. Med den rigtige babyalarm kan I som forældre få ro i sjælen og trygt lade baby sove. I kan være sikre på at høre, når den lille vågner. En babyalarm er et uundværligt produkt for jer som forældre, så I ikke behøver at tjekke til baby uafbrudt, når den lille sover udenfor eller i et andet rum. Det giver jer samtidig mulighed for at udnytte tiden, når baby får en lur. Som nybagte forældre er det med at bruge den tid, da det er begrænset, hvad I ellers kan udrette, når baby er vågen. Men det kan være en stor labyrint at finde rundt i de mange forskellige varianter af babyalarmer. Hvilke er bedst? Hvad skal en babyalarm kunne? Hvad skal vi være opmærksomme på? Det kan være helt uoverskueligt at finde ud af, hvilket mærke og hvilken model der er den bedste. Derfor tager vi her på siden et kig på, hvilke babyalarmer I skal gå efter, hvis I ønsker kvalitet og anvendelighed. I vil blive præsenteret for fem forskellige babyalarmer fra forskellige brands, så I kan få en masse inspiration og ny viden. Under hvert afsnit er der et link, som I kan følge, hvis I vil læse mere om de enkelte produkter.

Neonate BC-6500D

Find produktet her.

Med denne Neonate-babyalarm får I en af de absolut bedste babyalarmer på markedet, hvilket prisen også bærer præg af. Den er den klart bedste af Neonates egne modeller, og eftergængeren af den ellers alsidige model BC-5500A. Neonate har opgraderet denne model med længere batterilevetid og en større skærm, og derudover har de gjort det muligt at koble tre babyalarmer til samtidig. I kan klatlade batterierne, uden at det forringer levetiden, og ellers kan I lade både sender og modtager op i de to medfølgende ladestationer, mens I bruger dem. Som en ekstra sikkerhed alarmerer babyenheden jer, når batteriet er lavt eller signalet dårligt.

Ligesom tidligere modeller af samme mærke indeholder BC-6500D ægte stemmeaktivering, som gør, at babyalarmen selv går på standby, hvis der er helt stille. Mens alarmen er på standby, bliver der maksimalt udsendt en stråling på 20mW, og sammenlignet med lignende enheder, som udsender op til 500mW, er det næsten ingenting. Desuden vil I ikke opleve støj fra andre babyenheder, da lyden er digital. Babyalarmen kan række helt op til 800 m og indeholder en række andre plusser, som vibrator i forældreenheden, temperaturmåler og natlys i babyenheden.

Babyalarmen har altså mange gode funktioner, og samtidig fylder den ikke særlig meget, så du kan nemt transportere den rundt. Samlet set er denne model fra Neonate et rigtig godt bud på en kvalitetsbevidst og brugervenlig babyalarm.

Pris: 1445 kr.

Neonate babyalarm, BC-5800D

Find produktet her.

Denne babyalarm er testens anden model fra Neonate. Den har mange af de samme funktioner som den nyeste model, Neonate BC-6500D, og er en god mulighed, hvis I vil spare nogle penge. Babyalarmen indeholder ligeledes lithium-batterier, som I kan genoplade og ”klatlade”, uden at det forringer levetiden. Der følger naturligvis ladestationer med til både forældre- og babyenheden, og batterierne er fuldt opladet på kun 3-4 timer. Enhederne er nemme at have med over alt, da de kun måler 9 cm i højden, 4,5 cm i bredden og 2 cm i tykkelsen. De kan desuden række op til 800 meter og har digital forbindelse, så I ikke bliver forstyrret af lyde udefra.

Ligesom den nyeste model fra Neonate alarmerer babyalarmen jer, hvis batteriniveauet er lavt, eller hvis enhederne er uden for rækkevidde. I kan altså føle jer helt trygge ved at efterlade baby uden for syne, uden at skulle tjekke op på den lille hvert minut. Derudover har babyalarmen natlys, temperaturmåler og lydstyrkekontrol. Hvis I er omringet af meget larm, kan I desuden aktivere vibration på forældreenheden.

Neonate BC-5800D er en babyalarm i topklasse og adskiller sig ikke meget fra efterfølgeren Neonate BC-6500D. De eneste funktioner, den gamle model mangler, er en længere batterilevetid, en større skærm og muligheden for at tilkoble tre babyalarmer på samme tid. I bør altså overveje, om I behøver disse funktioner, eller om I ikke får brug for dette og i stedet vil spare lidt penge.

Pris: 1195 kr.

Philips Avent DECT 580

Find produktet her.

I kan føle jer helt trygge med denne babyalarm fra Philips i høj kvalitet. Babyalarmen har en rækkevidde på op til 330 meter udendørs og 50 meter indendørs. Herudover har batteriet en levetid på 18 timers trådløst brug. I får desuden en knivskarp lydkvalitet og temperaturkontrol, så I kan holde øje med, om temperaturen forandrer sig, der hvor barnet ligger. Enheden indeholder et rart dæmpet lys og kan afspille vuggeviser, som er en smart funktion til at berolige baby. En anden funktion, I kan bruge til at trøste baby, er talk back-funktionen, som giver jer mulighed for at snakke til den lille gennem babyalarmen.

Philips Avent DECT 580 er en meget pålidelig babyalarm, som fortæller jer, hvis batteriniveauet er lavt, eller hvis I er uden for rækkevidde. Alarmen er desuden energibesparende, så I ikke bruger mere energi end nødvendigt. I kan slå ECO max-funktionen til for at begrænse sendeeffekten mellem forældre- og børneenheden, således at enhederne kun opretter forbindelse, hvis barnet siger en lyd.

Denne model fra Philips er en af de bedste på markedet og et rigtig godt bud, hvis I ønsker en pålidelig babyalarm, der sparer på elforbruget.

Pris: 1298 kr.

Philips Avent DECT SCD 501/00

Find produktet her.

Denne babyalarm er den anden model fra Philips og samtidig testens ultimativt billigste. I får dog meget for pengene med en babyalarm, der har de allervigtigste funktioner. Lyden er i høj kvalitet, og enheden indeholder et behageligt dæmpet natlys. Derudover er alarmen meget pålidelig, da den ikke bliver påvirket af andre trådløse produkter, så I kan føle jer helt trygge ved, at I altid hører, hvis baby giver lyd fra sig. Rækkevidden er 330 meter, men det kan naturligvis afhænge af omgivelserne og andre faktorer. I får desuden en babyalarm, der er energibesparende og kun indeholder en lille stråling.

Philips Avent DECT SCD 501/00 er et godt valg, hvis I ikke vil ud og bruge et større beløb på en babyalarm. I får nemlig en meget anvendelig og brugbar babyalarm, der indeholder de mest nødvendige funktioner.

Pris: 449 kr.

SNU:MEE-babyalarm

Find produktet her.

Denne model fra Baby Stars er fremtidens babyalarm og indeholder en smart MP3-afspiller, som kontrolleres med din smartphone. For at komme i gang installerer I blot en gratis app til mobilen til at styre alarmen. Produktet består kun af én enhed, som er babyenheden, fordi forældreenheden kører over wi-fi via smartphonen. Batteriet kan holde strøm i op til 5 timer. Der medfølger desuden seks vuggeviser, som kan berolige baby, og I kan selvfølgelig altid downloade flere gennem App Store eller overføre sange fra jeres bibliotek. Enheden har plads til 4GB data. Herudover indeholder babyalarmen en talk back-funktion, så I kan berolige baby med jeres stemme.

SNU:MEE-babyalarmen er et godt valg, hvis I er tilhængere af at have alt på jeres smartphone. Det er en ny måde at tænke babyalarmer på, og enheden er rigtig brugervenlig og indeholder de mest nødvendige funktioner.

Pris: 1299 kr.

Det skal I gå efter, når I vælger en ny babyalarm

Det kan være rigtig svært at finde rundt i de mange babyalarmer på markedet. Derfor har vi samlet en guide til, hvad I skal være opmærksomme på, når I begynder at lede efter en ny babyalarm. Det er ikke altid det dyreste produkt, der er det bedste valg. Det handler nemlig i højere grad om at vælge ud fra, hvilke behov og ønsker I som forældre og forbrugere har til en babyalarm.

Dækning

På de fleste babyalarmer står der, at de leverer en rækkevidde fra 300 meter og helt op til 800 meter. Det er oftest målt i fugleperspektiv i helt perfekte omgivelser og uden forstyrrende faktorer, så I skal være opmærksomme på, at tallet ikke altid passer. Det vil næsten altid være mindre, end hvad der er angivet på produktet. En god idé kan være at gå efter en lyden, der er digital, så I undgår forstyrrelser fra andre enheder, hvilket forbedrer signalet og dækningen.

Stråling

Som forældre vil I naturligvis det bedste for jeres lille barn. Derfor er det også vigtigt, at I er bevidste om, hvor stor en stråling babyalarmerne udsender. Enheden er placeret tæt på babyen i de første mange måneder af det lille barns liv, og med tanke på at en babys hjerne optager 60% mere stråling end en voksens hjerne, er det altafgørende at tage højde for, inden I køber en ny babyalarm. Det kan nemlig være sundhedsskadeligt at blive udsat for en høj mængde stråling. Hvis I vil vide mere om stråling i babyalarmer, kan I se denne video.

Genopladelighed

De forskellige varianter af babyalarmer indeholder forskellige slags batterier. Der er mange producenter, som bruger lithium-batterier, der er genopladelige batterier, som kan ”klatlades”, uden at det reducerer levetiden på dem. Det tager heller ikke lang tid at lade batterierne fuldt op, omkring små 3-4 timer. Det kan være en god investering, hvis I ønsker at transportere babyalarmerne rundt eller blot sætter pris på fleksibilitet. Men hvis I ikke har dette behov, er der også babyalarmer med udskiftelige AA- og AAA-batterier.

Kvalitet og design

Hvis I vil føle jer trygge og ønsker en pålidelig babyalarm, skal I gå efter en lyd i topkvalitet. Det kan ligeledes give jer en tryghed, hvis babyalarmen indeholder en alarm ved lavt batteriniveau og samtidig alarmerer jer, hvis enhederne er uden for rækkevidde. Derudover kan det være værd at kigge efter designet. Har I behov for en babyalarm, der er nem at transportere rundt, når I er på farten, er det en god idé at gå efter en lille og let babyalarm. Det burde ikke være særlig svært at finde, da de fleste babyalarmer ikke fylder meget mere end en mobiltelefon, men hold alligevel øje med målene, hvis I køber en babyalarm på nettet.

Ekstra funktioner

En babyalarm er en investering i jeres egen og babys tryghed, og måske ønsker I en babyalarm, der indeholder flere funktioner end de mest nødvendige. I kan blandt andet få babyalarmer, der kan spille en beroligende vuggevise for barnet eller indeholder en talk back-funktion, så I kan tale til baby gennem alarmen. Derudover har mange babyalarmer en natlampe med et behageligt lys. Antallet af funktioner er oftest et spørgsmål om, hvor mange penge I er villige til at bruge på en babyalarm, og det er her, I skal gøre jer nogle seriøse overvejelser om, hvad I har behov for.

Gode råd

Afslutningsvis får I nogle simple og gode råd, som I kan gå ud fra, inden I vælger en ny babyalarm. Som nævnt tidligere betyder en nyfødt baby store udgifter. I skal ud og købe en masse forskelligt udstyr, og derfor er det en god idé at gøre jer nogle overvejelser om, hvad en eventuel babyalarm skal indeholde. Spørg jer selv om, hvilke funktioner I har behov for. Det er værd at kigge efter babyalarmer med genopladelige batterier, da det er en stor fordel, eftersom de holder længere og er meget anvendelige.

Nu har I fået en masse ny viden, så I er fuldstændig klar til at gå på jagt efter den bedste babyalarm til jeres lille barn. I er kun et enkelt klik væk fra en investering i jeres og babys tryghed. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.