Gaveidéer til nybagte forældre

Parent

Det kan være svært at finde på gaveidéer til de nybagte forældre, og man falder ofte i tøjfælden. Butikkerne bugner af ekstremt meget nuttet og sødt babytøj, og man kan være fristet til at gå amok i små Allstars og Nikes. Men selvom de fleste forældre ville blive glade for beklædningsgenstande i miniaturestørrelser, er det altså ikke altid den mest ideelle gave, eftersom småbørn vokser med samme hastighed, som lynet slår ned. Derfor kommer der her en liste over nogle holdbare gaveidéer, som barnet kan bruge i mange år, og som styrker kreativitet, fantasi, motoriske færdigheder og kognitive evner. Pædagogisk legetøj er altså ikke kun legetøj, der hører hjemme i institutioner og på skolen, men kan derimod også være en investering i dit barns udvikling.

Sansegynger

En gave, der med garanti vil falde i god jord, er sansegyngen. Sansegynger virker afstressende på børn, samtidig med at det både stimulerer og styrker deres grundmotorik og balancesans. I modsætning til tøj kan gyngen bruges i mange år, måske endda hele barndommen, eftersom den kan justeres i højden. Du bestemmer helt selv, om du vil have placeret den indenfor i stuen eller på børneværelset, eller om du vil have sat den op udendørs. At gynge har generelt altid været et populært tidsfordriv for børn, så hvad er bedre end at lade sit barn have det sjovt, samtidig med at deres sanser bliver stimuleret og udviklet.

Læringstæpper

Hvis du vil kombinere læring med leg, så er læringstæpper den ideelle opfindelse. Du kan få læringstæpper, der indeholder alt fra matematik til geografi, og tusindvis af lege kan udspringe heraf. Med et læringstæppe er børn garanteret en sjov og lærerig måde at lege på, og om du vil bruge det på børneværelset eller i legekrogen i stuen er op til dig.

Rytmisk legetøj

Der findes tusindvis af former rytmisk legetøj verden over, og det har været kendt, siden mennesket knap kunne kommunikere. Tilbage i urtiden havde man legetøj lavet af træ, der kunne sige alle slags lyde. I dag findes der alt slags legetøj med indtalte lyde, sange og alfabeter. Musik og rytmik er vigtigt i et barns opvækst, da det styrker sproget og udvikler rytmesansen. Ud over musikalsk og rytmisk legetøj, findes der også en masse computerspil og apps, der underbygger rytmesansen og er med til at udvikle sproget.

Puslespil

Tag eksempelvis en gammel klassiker som puslespillet. Puslespillet er en undervurderet beskæftigelse, fordi det for mange kan virke som et spil udelukkende for børn, men her tager du fejl. Puslespil er nemlig godt til at samles over, og for voksne kræver det ikke det helt store. For dit barn derimod er det en god, sjov og underholdende måde at lære på, og hjernen kommer på arbejde. Det gode ved puslespil er også, at du kan lægge det nærmest overalt. Du er ikke tvunget til at sidde indendørs med det, du kan også tage det med i haven eller med på tur. Der findes masser af forskellige slags puslespil for børn. Nogle er mere lærerige end andre; vælg for eksempel et puslespil med geografi, alfabeter eller seværdigheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.