Gode idéer til lærerigt legetøj

Legetoej

For de fleste forældre er prioriteten klar. Legetøj til børnene skal helst være noget, der både er holdbar, fastholder barnets interesse og ikke er forældet året efter. Ellers bliver det hurtigt en meget mere bekostelig affære at have børn, end det allerede er.

Det, mange glemmer, er, at der samtidig er store perspektiver i at investere i legetøj, der styrker dit barns naturlige udvikling, som især foregår i de tidlige år. Herunder sanse- og bevægeapparatet og den finmotoriske kunnen.

I dag er meget børnelegetøj skabt ud fra tanken om genkendelse og fastholdelse. Det vil sige, at barnet enten via farver, figurer eller referencer kan trække en linje fra eget erfaringsgrundlag og til det legetøj, det får i hånden.

Bagsiden af medaljen er legetøjsindustrien, der står på spring efter at lave opfølgninger og nye modeller til den nye sæson. Det kan være en dyr fornøjelse for forældrenes pengepung, samtidig med at barnet ikke lærer at fastholde sin koncentration i længere tid ad gangen, hvis interessen med det samme rettes mod det nyeste nye.

Lær at udfordre dit barn fra start

Lærende og udviklende legetøj er en side af legetøjsmarkedet, flere og flere får øjnene op for – både forhandlere og forældre. Dét med god grund.

Med lærerigt legetøj sættes barnet i højsædet frem for objektet, og det kan være medvirkende til at stimulere den læring og udvikling, dit barn allerede gennemgår.

Retter vi blikket mod de alleryngste, er Misioos boldbassin eksempelvis et solidt værktøj til at stimulere barnets sansemotoriske kunnen.

Bassinet fra Misioo er et rundt bassin, der fyldes med et væld af små plastikkugler, som barnet kan få lov at boltre sig i. Tanken er, at plastikkugler, der typisk er farverige og iøjnefaldende for purken, animerer til især kaste- og gribelege. Lege der praktisk talt agerer fysiske øvelser for barnets reflekser og generelle motorik.

Har du nogensinde haft dit barn med på en familierestaurant med det klassiske kuglerum, vil du vide, at et boldbassin fra Misioo hurtigt vil overgå fra blot at være et lærerigt redskab. I selskab med kuglerne bliver minutter til timer, og lynhurtigt taler vi om et rum, hvor forældrene kan aflaste sig selv, idet barnet nemt aktiveres over lang tid.

Du finder flere oplysninger om boldbassinet og lignende lærerige redskaber på Misioos hjemmeside.

Leg med sprog

Overalt hører man, at kravene til børns sprogkundskaber kun bliver større i fremtiden. Sådan har det været gennem de sidste årtier, hvor fremmedsprog er kommet tidligere på skoleskemaet, og eksponeringen for engelsk og andre sprog vokser blandt børn og unge.

Derfor kan det være en god idé allerede hjemmefra at styrke barnets forudsætninger for at kunne lære sprog i fremtiden – og i løbet af skolelivet.

Til det findes et væld af muligheder inden for legetøj og remedier, der – ligesom bassinet fra Misioo – gør det muligt for barnet at eksperimentere med og tillære sig begyndende sprogkundskaber gennem leg.

Blandt mulighederne kan nævnes bingo-alfabeter, vendespil med engelske ord og brætspil, der arbejder med visualiseringer og sprog – så vejen til ordene bliver lettere for de små.

Forhandlere såsom Legeakademiet er garant for et utal af produkter i samme kategori.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.