Indret det perfekte børneværelse

Kids room with kid

Når en lille ny kommer til verden, ønsker mange forældre at indrette det perfekte børneværelse. Men hvad skal I huske, og hvor skal I starte? Som kommende forældre er der ofte en masse spørgsmål, der skal findes svar på. Læs med her og få råd til, hvordan I indretter det perfekte børneværelse.

Et personligt præg

Når børneværelset skal indrettes, er det en utrolig god ide at give det et personligt præg. Så er der ingen tvivl om, hvilken guldklump rummet tilhører. Når barnet bliver ældre, øger den personlige indretning sandsynligvis også lysten til at tilbringe tid i værelset. Værelset kan gøres personligt på mange forskellige måder. I kan blandt andet hænge billeder og informationer om barnets fødsels- og dåbsdag på væggene. Der findes forskellige firmaer på nettet, som designer fine træplader med oplysninger om vægt, dato og klokkeslæt. På den måde kan de personlige oplysninger kombineres med et flot, moderne design. Derudover kan I med fordel sætte et navneskilt på døren – det er med til at fuldende værelsets personlige præg.

Børnevenligt men stilfuldt

Nogle forbinder et børneværelse med legetøj overalt på gulvet og vægge i alle regnbuens farver. Men sådan behøver det langtfra at være. Et børneværelse kan sagtens både være børnevenligt og stilfuldt. I skal blot tænke over indretningen allerede fra start. Hvis I ønsker et stilfuldt børneværelse, kan det være en rigtig god ide at fokusere på én gennemgående farve. Mal eksempelvis væggene i røde eller blå nuancer, alt efter hvilket køn den lille ny har. Farvede vægge er med til at skabe en hyggelig, børnevenlig stemning. Sengen, kommoden og de andre møbler, som udfylder rummet, kan med fordel holdes i neutrale farver såsom hvid eller træfarvet. Det vil give et ensartet og moderne udseende. En anden måde, hvorpå værelset kan gøres børnevenligt, men beholde den flotte stil, er ved at sætte wallstickers på væggene. Wallstickers lader fantasien få frit spil og bidrager derfor til den gode historiefortælling. På Nicewall.dk kan du finde en masse fine wallstickers til børneværelset. Her findes alt lige fra dyr til tekster og børnesange, og de vil med garanti glæde børn i alle aldre.

Opbevaring

På et børneværelse skal der selvfølgelig være plads til legetøj på gulvet samt bamser over det hele – så længe rodet også kan gemmes væk igen. Derfor er det vigtigt med en masse opbevaringsplads. Hav kasser stående under sengen eller i skabet, så både bamser, dukker og traktorer har en plads, når de ikke er i brug. Det vil I med sikkerhed takke jer selv for, når jeres guldklump bliver lidt ældre og for alvor begynder at være nysgerrig og fyldt med energi. Det kan også være en rigtig god ide at investere i en knagerække, hvor både udklædningstøj og almindeligt tøj kan få sin faste plads. På den måde sikrer I, at børneværelset er fint, samtidig med at der er plads til at være barn og have det sjovt hver eneste dag. Så vil børneværelset uden tvivl blive perfekt mange år frem – både for forældre såvel som for barnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.