Sådan får du færdiggjort alle dine husprojekter

Dette indhold er sponsoreret

Tagrenderne hænger og dingler, brusehovedet drypper og er utæt, og så trænger væggene til en omgang maling. Hvis du oplever nogle af disse ting eller noget lignende i din bolig, så har du det med stor sandsynlighed som så mange andre boligejere.

Når man har sin egen bolig kræves der en bestemt mængde vedligehold lige fra indflytning og til udflytning igen. Derfor er det svært, at få fikset alle problemerne og husprojekterne fordi de typisk også opstår løbende. Besværligheden består måske i, at du ikke har evnerne eller at overskuddet ikke rækker til det.

Det er også en mulighed, at problemerne har vokset sig så store og mange, at du knapt ved, hvor du skal starte. Heldigvis for dig gives der i denne artikel råd til, hvordan du kommer til bunds i alle projekterne. 

Hvor starter man og hvor slutter man?

Selvom det måske synes ganske selvsagt og logisk, så bør man fange an med at lave de mest presserende projekter. Med dette menes der, at du bør fokusere på utætheder i for eksempel husmure eller ved døre og vinduer, frem for at sætte de allersidste lister og kanter på indendørs. Mere overordnet betyder det, at du først bør forsøge at bremse ting, der kan på sigt kan have en skadende effekt for din bolig.

Det kan blandt være utætheder i fundamentet, murværket eller træværket på din bolig. Sådanne utætheder kan medføre fugt, hvilket man under alle omstændigheder bør undgå. Hvis utæthederne sidder omkring træværket i din bolig, som blandt andet vinduesrammerne, så vil isolationen i din bolig heller ikke være optimal, hvilket vil kunne ses på varmeregningen og dermed ikke være bæredygtigt økonomisk eller generelt. Først når de vigtigste ting er ordnet, kan du gå i gang med at fikse det dårlige dørhåndtag eller at male den modige farve på væggen. 

Fra fundamentet og op til kvisten

Du bør derfor kigge huset igennem fra top til bund. Som et eksempel kan du give dit tag en grundig omgang. Her tjekker du først og fremmest om der er huller eller utætheder, for ellers kan der trænge nedbør eller endda fugle og andre dyr ind. I tilfælde af at der er huller i dit tag eller hul ind til loftsrummet, bør disse lukkes på den bedst mulige måde. Derudover bør der være en sund ventilation i loftsrummet, så luftet igen bliver dårlig og tillader dannelse af eventuelt skimmelsvamp eller mug. 

Når så dit tag er fornuftig stand, kan du sørge for at det også ser godt ud. På tagrens.dk kan du finde professionel rensning og algeforebyggelse af og på dit tag.  

Problem eller husprojekt

For nogle mennesker er et husprojekt ikke lige med et problem. Et husprojekt kan også været en komplet makeover af et givent rum i boligen. Hvis ikke du behøver at bekymre dig om fugt i kælderen, så er rådet til at lave husprojekter at lave en plan.

Med denne plan kan du danne dig et overblik, om det så er over økonomiske udgifter eller en slagplan for hvornår, tingene skal gøres. Dermed bliver det nemmere at se, hvor du skal starte med dit husprojekt, men også hvornår det er færdigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.