Sådan får du som forælder mere overskud i hverdagen

Parent helping child

Uanset om du er nybagt forælder eller ej, kan det være svært at få tiden til at række. Der er meget, som skal ordnes, og det kan være svært at finde tiden til at hygge sig. Heldigvis er der hjælp at hente, og vi kommer her med nogle enkle tips til, hvordan du får mere overskud i hverdagen; både til dig selv, dine børn og dit forhold.

 

Gør som Mary Poppins – gør gøremålene til en leg!

Ganske vist kan Disney-klassikerens barnepige Mary Poppins trylle, men det er ingen hindring for, at man kan lave sig inspirere af hende. Involverer du dine børn, kan praktiske gøremål blive omdannet til et rum for kvalitetstid. Man skal ikke undervurdere, hvor let samtalen kan flyde, når man ikke har nogen telefon at kigge ned i, fordi man har hænderne fyldt med sæbeskum. Du vil sandsynligvis opleve, at det sæbeskum eller de tøjklemmer, der indgår i de praktiske gøremål, kan bruges til mange sjove ting – og selvom det måske går en smule langsommere, har I til gengæld haft det sjovt sammen, mens det blev gjort.

Lav en madplan

Aftensmadsmåltidet og forberedelserne kan virkelig være en stor tidsrøver; både det at lave maden, men også det at vandre op og ned af supermarkedets gange i de travle eftermiddagstimer. Her kan en madplan være en stor hjælp på flere fronter.

Først og fremmest kan du med en madplan nøjes med at købe ind en enkelt dag om ugen. Dernæst er der mindre planlægningstid, idet du slipper for at bruge tid på at bekymre dig om, hvad du nu skal finde på.

Samtidig er en madplan god for både økonomien og miljøet. Laver du en madplan, vil der ikke ende lige så mange halve kålhoveder og rådner gulerødder i skraldespanden. Med en madplan er det lettere at sørge for, at kun det nødvendige bliver købt ind, samtidig med at det er lettere at overskue, hvilke ingredienser du vil have til overs; ingredienser, du så kan bruge i andre retter.

Du kan selvfølgelig lave madplanen selv, men inddrag eventuelt ønsker fra dine børn – på denne måde bliver madlavningen en fælles familieaktivitet. Derudover ligger der også mange færdigsyede madplaner på nettet, ofte med samlet indkøbsliste og opskrifter – lettere bliver det næsten ikke!

 

Rengøringshjælp

Du tænker måske, at du godt kan klare rengøringen selv, og ja, det kan du garanteret også. Men overvej det alligevel en ekstra gang. Siger du pænt nej tak til en masse timer brugt på rengøring, siger du samtidigt ja tak til en del flere ledige timer ledsaget af overskud!

En lørdag, som du normalt ville have brugt på vinduespudsning, kan nu bruges til kvalitetstid med din familie, din partner eller dig selv. Måske har du nu tiden til at blive i SFO’en og se, hvordan dit barn leger godt med sine venner, eller du har pludselig mulighed for at forkæle dig selv og få et pusterum i hverdagens hast og jag. For mange kan en rengøringshjælp skabe et frirum, som ofte kan være en mangelvare i en travl hverdag.

Hvis du godt kunne tænke dig at investere i mere tid til dine børn, dig selv og din partner, kan en rengøringshjælp derfor være netop det, du søger. En fast aftale med eksempelvis vinduespudsning kan i høj grad være det, der giver dig tiden og overskuddet tilbage. Du kan læse mere om at få vinduerne pudset her.

Selvom det ofte kan være svært at få øje på hullerne i den travle dagligdag, så er der hjælp at hente. Vi håber, at vi med denne artikel har kunnet komme med nogle tips til, hvordan du som forælder får mere tid og overskud i en travl hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.