Sådan holder du byens bedste børnefødselsdag

Kage

Børnefødselsdagen er lig latter, farver og masser af sjov. Det er helt sikkert en stor dag for dit barn, når alle legekammeraterne fra børnehaven eller skolen kommer på besøg. En børnefødselsdag skal selvfølgelig stå i børnenes tegn, så I forældre må tage ”børnebrillen” på og fra børnenes perspektiv se, hvordan den bedste børnefødselsdag udspiller sig.

Fødselsdagsmenu til børn

Det er ikke til at komme uden om, at det, man putter i munden, har stor betydning til en børnefødselsdag. Det er nemlig den dag, hvor det er helt lovligt at drikke sodavand i alle farver og spise slik og kagemand. Hvis tanken om 20 børn med sukkerchok, der flyver rundt i jeres hjem, ikke ligefrem tiltaler dig, så kan du sagtens moderere mængden af sukker. Pølsehorn og pizzasnegle er gode snacks, som børnene kan spise med hænderne, og som mætter godt. I kan også servere de klassiske fødselsdagsboller med varm kakao, og her bestemmer I også helt selv, hvor grove eller hvide bollerne skal være. Kagemanden eller -konen kan også have mange udformninger. Den kan laves med rugbrød som en pålægskagemand eller med boller, hvor både pålæg og slik kan gå an. Trods kostråd og sukkerfyldte børn er det jo en børnefødselsdag, så du kan næsten ikke komme uden om at snige en lille slikpose eller pålægschokolade med ind på bordet.

Forbrænd alt sukkeret med de bedste børnelege

Børn sidder sjældent længe ved bordet, så når sidste bid er sunket, er børnene helt sikkert klar til leg på programmet. Hvis I bor tæt på en sportsplads, skole eller legeplads, kan I bruge faciliteterne her. På en legeplads kan børnene selv etablere en leg og udforske faciliteterne, men I kommer altså også langt med et grønt område. Med en bold og et bat under armen kan I spille alt fra fodbold til stikbold og rundbold. Hvis I har et langt sjippetov, kan I også have en masse børn i gang samtidig. Bor I ikke i nærheden af et grønt areal, eller indbyder vejret ikke til udendørs aktiviteter, er der heldigvis mange ting at lave derhjemme. Ingen er nogensinde gået galt i byen ved at lave en skattejagt, som jo både kan afvikles indenfor og udenfor. Jeres stue kan også laves til dansegulv med stoleleg eller ballondans eller en klassisk omgang kluddermor. Hvis du ikke har tid til at arrangere lege, kan børn heldigvis selv lege. Fødselaren kan stolt vise sit legetøj frem, og hurtigt vil de selv få en leg op at køre.

Pift festen op med kostumer

Hvis festen skal have fuld gas, er kostumer vejen. Med de rette kostumer kan børnene hurtigt genkende temaet og være med på legen. Lav børnefødselsdagen til en kostumefest, hvor udsmykningen eller udklædningen skaber et tema. Det kan være alt fra det vilde vest til børnenes yndlingsfilm, og du kan få inspiration til mange flere kostumer ved at klikke her. Via linket kan du se kostumer i alverdens afskygninger og finde et, der passer til netop dit barns fødselsdagsfest. Temaet kan afspejle sig i alt fra jeres udklædning til borddækningen. Hvis en temafest med kostumer og det hele er en tand for meget, så er børnefødselsdag heldigvis et tema i sig selv. Med farverige balloner, skøre sugerør og sjove servietter har I sat rammerne for en god fest. En børnefødselsdag handler om at have det sjovt og med en legende tilgang til alt lige fra udsmykning til madlavning, vil dit barn uden tvivl få en skøn dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *