Sådan holder I den perfekte barnedåb

baptism

Barnedåb et smukt ritual, hvor jeres søde barns nye navn bliver bekræftet. Op til barnedåben kan der dog opstå mange bekymringer, idet I formentlig ønsker at planlægge den bedste barnedåb og fest for jeres kære barn. Derfor kan tiden op til barnedåben være plaget af stress og jag grundet de mange forberedelser, og det er derfor vigtigt, at I fra starten får et klart overblik over de ting, som I skal huske at tage hensyn til. Er I i tvivl om, hvor I overhovedet skal starte, kan I i det følgende læse et godt bud på hvilke områder, I skal overveje, inden barnedåben er ankommet.

Feststedet

Når I har fastsat en dato for barnedåben og aftalt dagen med kirken, er det første, I skal tænke på bagefter, selve feststedet, hvor I skal fejre barnet efter dåben. Her er det vigtigt at være ude i rigtig god tid, så diverse bryllupper, fødselsdage, konfirmationer og andre festligheder ikke sætter en stopper for jeres planer. Ønsker I dermed en lørdagsdåb om foråret eller sommeren, skal I for alvor ringe til feststedet i god tid grundet de mange forårs- og sommerbryllupper.

Ved planlægningen af feststedet skal I desuden først og fremmest tænke på, hvordan jeres budget ser ud. Er pengeposen ikke fyldt op, er den store festsal på byens fine hotel ikke ligefrem det bedste valg. Hvis budgettet er stramt, er det på den anden side en god idé at udforske diverse forsamlingshuse eller andre forholdsvis billige lokaler, som lejes ud til festlige begivenheder. Husk desuden i denne sammenhæng at få styr på hjælp til serveringen af mad, så I selv kan få ro og fred til at tale med alle gæsterne, der er kommet for at fejre jeres lille ny.

Maden

I forbindelsen med bookingen af feststedet skal I ligeledes overveje madarrangementet. Selve dåben finder sted om formiddagen, og derfor er en let frokost efterfulgt af et skønt kagebord en idé, som I kunne tage til jer. På den anden side kan frokosten ligeledes bestå af en stor buffet og derefter blive tilbudt kage og lidt småkager grundet en stor mæthedsfornemmelse. Gør det desuden klart for jer selv, om hvor lang tid I ønsker, at gæsterne skal blive, så I ved, om I eventuelt også skal sørge for en omgang ”skrub af mad”. Under overvejelserne omkring maden kan I ligeledes undersøge diverse cateringfirmaer, hvis I ikke afholder festen på et hotel, en kro eller lignende.

Pynten

Ingen barnedåb uden en håndfuld sødt pynt. Forskellige dekorationer pynter enhver fest, og dette gælder sandelig også en barnedåbsfest. Bordpynt kan især gøre en stor forskel og få mange samtaler og beundrende miner frem blandt gæsterne. Er der tale om dåb af en pige, er det derfor ligeledes oplagt at få fat på en masse flot lyserødt pynt i form af små, søde ranger, sutter og, ikke mindst, en bunke konfetti, der kan spredes ud over alle bordene. Har I derimod en lille, sød dreng, kan I købe de samme former for pynt blot i lyseblå nuancer. Klik her for at komme ind på Partybutikken.dk, som har diverse former for pynt til både drenge- og pigebarnedåb. Er i tvivl omkring designet af bordkort, er det en fremragende idé at printe små billeder ud af det lille, nye barn for herefter at vedlægge et enkelt billede ud for hvert navn. Hermed bliver bordpynten ganske personlig, og jeres gæster vil med garanti tage de fine billeder med sig hjem som gode minder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.