Sådan kan du hjælpe dit barn med at håndtere sorg

Sad kid

Søger du vejledning og råd til, hvordan du kan hjælpe din datter eller søn med at håndtere sorgen efter et nært familiemedlems død? Det er helt forståeligt, at dette kan være et utroligt svært emne at tage op med sine børn, eftersom det kan være svært for et barn at håndtere så ømt et emne som døden, og det er naturligvis et hårdt slag at miste et familiemedlem. Men hvad kan man i så fald gøre som forælder, når det værst tænkelige pludselig er en realitet?
Ligegyldigt hvor ked af det man selv er som forælder, må man aldrig glemme at give sit barn den støtte, han eller hun har brug for, for at kunne bearbejde sorgen. Det er desuden vigtigt, at du sørger for at forklare tingene, præcis som de er, da de ellers vil kunne misforstå eller forvrænge situationen – og du kan på den måde blot være med til at forværre hele situationen. Det er dog essentielt, at du naturligvis sørger for at fortælle tingene på en måde, som et mindre barn vil kunne forstå.

Sørg for at være ærlig over for dit barn

Et andet råd er, at det er bedst, at du er ærlig over for dit barn ift. den sorg, du selv føler. På den måde kan din datter eller søn nemlig se og bedre forstå, at det er ganske normalt at sørge og være ked af det. Ønsker dit barn at deltage i begravelsen, bør du desuden sætte dig ned og fortælle i detaljer, hvad en begravelse er, hvorfor den skal holdes, og hvad der helt præcis kommer til at ske. Der er rigtigt mange forældre, der ikke mener, at en begravelse er et sted for børn, men det er i de fleste tilfælde en utroligt trøstende begivenhed, der desuden giver masser af mening – og hvorfor skulle man i så fald lade sit barn gå glip af den?  

Få hjælp til begravelsen, så du kan få større overskud til at trøste dit barn

Ydermere er det utroligt vigtigt, at du ikke lader dit barn føle, at du ikke ved, at der er noget galt – og at han eller hun er meget bedrøvet. Du bør således holde skarpt øje og være på vagt og aldrig undervurdere dit barns følelser. Du bør således trøste dit barn, når der er brug for det, og herudover kan det være en rigtig god idé at opfordre dit barn til at stille en masse spørgsmål, så han eller hun ved, at det er okay at spørge – og at der således er tale om en åben kommunikation.

Endelig kan du naturligvis også vælge at søge professionel hjælp og vejledning, når et familiemedlem dør, og det er netop dette, en bedemand vil kunne være behjælpelig med – læs mere om det her. Det er utroligt vigtigt, at man som pårørende modtager en saglig og omsorgsfuld vejledning, når et familiemedlem går bort, og det er netop her, en bedemand træder ind i billedet. Det kan nemlig være utroligt svært at overskue alle de ting, der skal tages hånd om, når nogen dør, og du bør derfor tage imod hjælp fra en bedemand, så du i stedet kan koncentrere dig om det vigtigste: nemlig at være der 100% for dine børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.