Sådan bliver madlavning let som en leg i en travl hverdag

Kitchen pot with pasta

Føler du sommetider, at der ikke er nok timer på et døgn? Når man har en travl hverdag med små børn, kan det være uoverskueligt både at skulle handle og lave mad hver eneste dag. Læs med her og få tre gode råd til, hvordan du kan optimere den tid, du bruger i køkkenet, for det er faktisk et af de steder, hvor du som forælder typisk bruger allermest tid, men dette behøver ikke altid at være en sur pligt.

Lav store mængder

Som overskriften indikerer, så handler dette tip om at lave store mængder mad, som du kan dele op i mindre mængder og fryse ned. Hvis du har en travl hverdag, hvor du ikke altid har tid til at lave mad, vil dette simple tip helt sikkert gøre en kæmpe forskel for dig. Især gryde- og simreretter egner sig godt til dette formål, og disse retter er tilmed nemme og ikke særlig tidskrævende at lave, fordi de ofte bare kan stå og passe sig selv. Der er altså flere fordele forbundet med dette tip, for det er altså ikke kun en fordel til næste gang, du ikke har tid til at lave mad, men det er også en fordel, imens du laver maden, fordi det ikke er nødvendigt at have et øje på det hele tiden, og derved kan du nå at hygge med de resterende familiemedlemmer imens eller udføre nogle andre huslige opgaver. Som et forslag til en simreret kan du eksempelvis tømme køleskabet for grøntsagsrester og lave en kæmpe portion suppe. Det er supernemt og hurtigt, men smager lækkert og er tilmed spiseligt for alle familiens medlemmer, selv de helt små. Derudover er det også en god måde at lokke grøntsager i sine børn, helt uden at de opdager det.

Hav udstyret i orden

Den måske vigtigste forudsætning, for at tiden i køkkenet bruges effektivt, er at have ordentlige og gode køkkenredskaber, og for at ovenstående tip giver de bedste resultater, er det supervigtigt, at køkkenudstyret fungerer optimalt. Hvorfor bruge et slidt og gammelt grydesæt, hvor halvdelen af lågene er blevet væk, og hvor alting koger over, når du i stedet kan få gryder af superhøj kvalitet til billige penge? Ved at købe noget godt køkkengrej, bruger du ikke unødvendig tid i køkkenet, og madlavningen vil føles som en leg! Find et grydesæt, som passer til lige netop jeres behov på grydeguru.dk. Hjemmesiden har et kæmpestort sortiment af gryder og andet køkkentilbehør i høj kvalitet, men til overkommelige priser.

Saml hele familien om madlavningen

Gør madlavningen til en fælles og hyggelig opgave ved at inddrage alle familiens medlemmer. Der er nærmest ingen grænser for, hvornår du kan tage dit barn med i køkkenet. Er dit barn ikke stor nok til at hjælpe med selve madlavningen, kan du inddrage det ved at give det et køkkenredskab, som det kan lege med, imens barnet observerer dig og resten af familien lave mad. Det kan eksempelvis være en lille plastikskål, som barnet kan udforske og underholdes ved og derved ikke bare få udviklet sine sanser, men måske også interessen for at hjælpe til i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.