Sunde desserter til børn – sådan gør du

Pancakes

Børn elsker slik og søde sager – det er vist ikke nogen hemmelighed. Men som forælder er det din opgave at sikre, at det ikke tager overhånd, og at dit barn får den rette kost, så forudsætningerne er til stede for, at han/hun kan vokse sig stor og stærk. Engang imellem skal der selvfølgelig være plads til en smule sødt, men det behøver ikke at involvere cola, chips og Haribo-mix. I dette indlæg har vi samlet en række gode forslag til sunde desserter, der med sikkerhed vil gå rent ind i hos de fleste børn.

Dadelkugler er en klassiker

De fleste har sikkert hørt om havregrynskugler, som af mange forbindes med julen, men med et lille twist i form af dadler har I pludselig en sundere fætter, der sagtens kan spises hele året rundt. Mange børn vil muligvis synes, at dadler i sig selv ikke lyder synderligt appetitvækkende, men når de gemmes af vejen i en sød kugle med kakao, kokos og en lille smule havregryn, er det et sikkert hit. Det er nemt, relativt billigt og kan klares på kort tid – og så findes der et væld af forskellige opskrifter, så I kan tilpasse jeres dadelkugler til det, I foretrækker.

Bananpandekager – et sundt alternativ

Pandekager er vejen til ethvert barns hjerte, men de traditionelle af slagsen er ikke just nogen sund fornøjelse. Et sundere og mindst lige så velsmagende alternativ er de smagfulde bananpandekager, der, som navnet antyder, bygger på bananer. Det kræver hverken noget dyrt udstyr eller timelange forberedelser, og ligesom for dadelkuglerne er der mange muligheder for at finde en opskrift, der passer til dine børn. Mange vælger fx at bruge en smule proteinpulver for at gøre pandekagerne endnu sundere, især hvis dit barn eller du selv træner. Overvej evt. at supplere med noget skyr, blåbær eller andre former for bær – det er drønlækkert!

Chiagrød med mandler, bær, chokolade og honning

Chiagrød virker i sig selv måske ikke som den mest appetitvækkende dessert, og det er da også nærmere tilbehøret, der gør hele forskellen. Chiagrøden er nem at lave – du skal blot investere i nogle chiafrø og noget mandel-/soyamælk, som mixes og sættes i køleskabet natten over. Det danner en helt særlig form for grød, der for nogen kan virke underlig, men når den kombineres med alverdens tilbehør, går alt op i en højere enhed. Prøv eksempelvis at servere chiagrøden med mandler, honning og bær. Det giver en på en og samme tid både syrlig og sød smag, som gør det til en verdensklasse dessert! Vil du gerne hæve barren endnu mere, kan du med fordel også smide en smule chokolade oven i hatten for at bygge oven på smagsnuancerne. Invester gerne i noget lidt dyrere chokolade og ikke det billigste fra supermarkedet – se fx Oles Chokolade, der forhandler kvalitetschokolade.

Vi håber, du har kunnet bruge ovenstående (sunde) desserter, som gerne skulle kunne udkonkurrere de traditionelle spillere og udgøre et sundere alternativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.