Tag hverdagen udenfor – 3 tips

Graes

I Danmark er vi specielt glade for at tilbringe mange timer indendørs. Hvad end det er på arbejde eller foran tv’et, når man kommer hjem, går der mange timer, hvor man er hæmmet af et indelukket indeklima og mangel på frisk luft, hvilket kan være døsende for enhver. Og det kan i princippet medføre, at man til daglig ikke har den samme livsglæde, hvis ikke man får nok af eksempelvis det vigtige C-vitamin, som udledes af solens varmende stråler.

Men faktisk kan man hurtigt vende rundt på alt dette, hvis bare man finder motivationen til at tage hverdagen med udendørs. Og det burde ikke være så svært. I artiklen her har vi fokus på, hvordan man nemt og smertefrit kan tage dagligdagens gøremål med ud i den friske luft, uden at man overhovedet skal bruge mere tid eller flere resurser.

Flyt legen med ud i naturen

Leg og læring er nok det vigtigste i hverdagen. Hvad end man har børn eller ej, er der altid underholdning skrevet på dagsordenen, og for specielt børn er det vigtigt i forbindelse med almindelig dannelse og læring. Men det betyder ikke, at man skal holde sig indendørs – tværtimod. Naturen er fyldt med underholdning og videnskab, og for langt de fleste børn såvel som voksne er det et eventyr at lære denne at kende. Det koster ikke noget, men sammenlignet med iPad’en som alternativ, er naturen et sundere og mange gange mere lærerigt alternativ. Så får man nemlig både motion, frisk luft og kendskab til basal naturvidenskab på én og samme tid.

Tag madlavning med ud i haven

Haveindretning er ikke noget, man må kimse af, men desværre er alt for mange slet ikke klar over havens potentiale. Med få enkelte justeringer kan man omforme haven, således at langt de fleste af madlavningsprocesserne kan laves her. Og ingen siger, at det ikke kan gøres på en stilfuld og elegant måde. Installer eksempelvis en stationær grill eller pizzaovn i haven, og gør madlavning til et sjovere – og sundere – gøremål. På denne måde får man også en helt anden følelse med naturen, og man kan, hvis man er kreativ, udvikle den kunst, det er at lave mad. Eksempelvis ved at dyrke sine egne friske krydderurter.

Dyrk motion i naturen

Mange tror fejlagtigt, at motion og styrketræning hører til i fitnesscentre, men selvom motion og opbyggelse af muskelmasse ubestridt er en central del af en sund hverdag, er det på ingen måde ensbetydende med, at det skal foregå i ildelugtende lokaler, hvor musikken er høj, og hvor hierarkiet følger størrelsen på overarmene. For uden nogen rigtig forberedelse, kan man nemt tage sin cardio og styrketræning ud i naturen. Brug de redskaber, der er givet af naturen selv, og kombinér det med de ideer, man har fra indretning af styrketræningscentre. Det kræver ikke megen fantasi, men ofte bliver resultatet, at det hurtigt bliver både lettere og nemmere at få taget sig sammen til at komme af sted og få noget motion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.